DFDS Türkiye, Ana şirketi Avrupa’nın feribot taşımacılığında lider konumda yer almaktadır ve karmaşık lojistik çözümlere kadar geniş bir yelpazede nakliye hizmetlerini sürdürmektedir. Bugün şirketin genel tablosu şu şekildedir:
- 11 bin çalışan,
- 17 milyar DKK gelir,
- 20 farklı ülkede ofis.
Kuzey Avrupa’nın en büyük ve en köklü denizcilik şirketlerinden birisi olan DFDS Türkiye pazarına da girmiştir. 2018 yılında DFDS, U.N. Ro-Ro şirketini 950 milyon euroya satın almıştır.
1994 yılında 48 Türk nakliyecinin Türkiye’den İtalya’nın Trieste Limanı üzerinden Avrupa’ya denizyoluyla yük taşımak için kurduğu şirket, yıllar içinde sürekli büyümüş, gelişmiş ve 2005 yılında En İyi Intermodal Projesi ödülüne layık görülmüştür.
DFDS Ne Demek?
DFDS ne demek sorusuna karşılık DFDS Danimarka merkezli uluslararası denizcilik ve lojistik şirketinin adıdır. Şirket 186 yılında kurulmuş olup o günden bu yana Avrupa ülkelerini birbirine bağlayan güzergahlarda faaliyetlerine devam etmektedir.
İlk günden bu yana DFDS benzersiz bir feribot rotası oluşturmuş hem yük hem yolcu taşımacılığına devam etmektedir.
Normal yıllarda yılda yaklaşık 5 milyon yolcu taşımacılığı yapan şirket aynı zamanda yük birimlerini de çeşitli güzergahlar arasında taşımaya devam etmektedir.
DFDS şirketinin rotaları hizmet verdiği bölgelere dayanmakta, bütün bu bölgelerde lojistik hizmetleri aralıksız sürmektedir. Kapıdan kapıya yük taşımacılığı dahil pek çok alternatif çözüm sağlayan şirket büyük sanayiler için de karmaşık çözümleri en basit hale getirerek yardımlarını sürdürmektedir.
DFDS Hizmetleri Nelerdir?
DFDS hizmetleri nelerdir? DFDS lojistik alanında faaliyetlerini sürdürmektedir. DFDS Türkiye’deki faaliyetlerini DFDS Akdeniz İş Birimi adıyla devam ettirmektedir ve operasyonlarını İstanbul Pendik, Yalova, Ambarlı ve Mersin limanlarından gerçekleştirmektedir.
İtalya’da Trieste ve Bari, Fransa’da Sete, Marsilya-Tunus ve Yunanistan’da Patras limanlarında sürdürmektedir.
20 büyük Ro-Ro gemisi ve 80 km’yi aşan gemi kapasitesiyle yıllık 400 binin üzerinde araç taşıyarak seferlerine devam etmektedir.
Özellikle Pandemi sürecinde yeni çözümler geliştirmeye odaklanan şirket, feribot ve demiryolu taşımacılığını birleştiren intermodal taşımacılık çözümlerine daha fazla yatırım yapmıştır.
Feribot ve demiryolunu birlikte kullanması sayesinde şirket DFDS Türkiye, hizmet verdiği alanlarda büyük kolaylık sağlamakta, lojistik süreçlerini çok daha kolaylaştırmaktadır. Yeni rotalar ve seferlerle başta Londra – İstanbul arası olmak üzere en hızlı bağlantıları kurmaktadır.
DFDS Gemi Takip
DFDS sektörde en modern teknolojileri kullanmasıyla da öne çıkmaktadır. Bunlardan birisi DFDS gemi takip sistemidir. Şirketin online işlemler sistemine üye olan müşterileri anlık olarak yüklerinin ve gemilerin nerede olduğunu takip edebilmektedir. Online gemi ve yük takip sistemi haziran ayı itibariyle faaliyete geçmiştir.
DFDS gemi takip sistemi ile seferde olan ve konum bilgisi alınan gemilerin konumları görüntülenebilmektedir. Sefer için pozisyonu açılmamış, kalkışı henüz gerçekleşmemiş ve seferini tamamlamış gemilerin konum bilgileri takip edilememektedir.
DFDS Türkiye gemi takip sisteminde müşteriler kullanıcı adı ve şifresiyle online işlemlere girmekte, gemi adının yakın yanındaki dünya ikonundan ya da gemideki araçlarını sorguladıkları gemi araç takip menüsünden bilgilere ulaşabilmektedirler. Ayrıca müşteriler konum bilgisini kendi sistemlerine entegre edebilmektedirler.
DFDS Gemi Seferleri
DFDS Türkiye gemi seferleri her geçen gün artmaya devam etmektedir. Yeni güzergahlar ile birlikte şirketin hizmet ağı genişlemekte, bu da müşterilerine büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Başlıca sefer tarifeleri şöyledir:
- Pendik – Trieste
- Yalova – Trieste
- Yalova – Sete
- Mersin – Trieste
- Yalova – Bari
- Marmara – Patras – Trieste
- Ambarlı – Pendik
DFDS Türkiye gemi seferleri düzenli olarak devam ettiği için bütün bu güzergahlarda yük göndermek isteyenler için şirket büyük kolaylık sağlamaktadır.
Lojistik planlamaları şirketin sefer saat ve günlerine göre yapılabilmekte, böylece iş süreçleri olabildiğince pratikleşmektedir. Yeni rotalar ve seferlerin ilave edilmesiyle şirket, çok daha geniş kesimlere, daha sık yük gönderme olanağı sağlamaktadır.
DFDS Sefer Tarifeleri
DFDS sefer tarifeleri çeşitli limanlar arasında gerçekleşmektedir. Türkiye’de Pendik, Yalova, Mersin, Marmara, Ambarlı limanlarında yükleme ve boşalma olmaktadır.
Aynı şekilde seferler Trieste, Sete, Bari, Patras gibi limanlar arasında da seferler devam etmektedir. Pendik – Trieste, Yalova – Trieste, Yalova – Sete, Mersin – Trieste, Yalova – Bari, Marmara – Patras – Trieste, Ambarlı – Pendik arasında seferler sürmektedir.
DFDS Mevcut Hatlar
DFDS mevcut hatlar üzerinden düzenli olarak taşımacılık yapmaya devam etmektedir. Güncel mevcut hatları şunlardır:
- Pendik – Trieste: DFDS tarafından işletilen Pendik Limanı üzerinden düzenli olarak Trieste Limanına sefer yapılmaktadır. Özellikle Marmara bölgesi ve Anadolu’da faaliyet gösteren nakliye firmaları bu hattı yoğun tercih etmektedir. Limanda ihracat teşviki ile uluslararası nakliye firmalarına gümrüksüz akaryakıt satışı da yapılmaktadır.
- Yalova – Trieste: Topçular mevkiinde 80 bin metrekare alana inşa edilen terminal 500 treyler kapasitesine sahiptir. Tek iskelede 2 rampa, X-Ray, gümrük binası, acente ofisleri, laboratuvar, sosyal tesisler, depolama alanları vardır.
- Ambarlı – Trieste: Trieste Limanından Kuzey, Orta ve Batı Avrupa pazarlarına taşımacılık yapılmaktadır.
- Mersin – Trieste: Mart 2009’da hizmete açılan hat ile haftada üç gün Trieste’ye sefer yapılmaktadır. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki firmalar yoğun kullanmaktadır.
- Yalova – Sete: haftada 3 karşılıklı sefer yapılmaktadır. Seferler yaklaşık 76 saat sürmektedir.
- Marmara – Bari: 2014’te başlayan seferlerde tren seferleriyle geniş bir alana sevkiyatlar yapılmaktadır.
- Marmara – Patras: Talebe göre gerçekleştirilen seferler 34 saat sürmektedir.
DFDS Ne Taşıyor?
DFDS ne taşıyor? DFDS uluslararası alanda yasal olarak taşınabilen her türlü yükün taşımacılığını yapmaktadır.
Özellikle Ro-Ro ile uluslararası nakliye ve lojistik alanında aktif firmalar şirketten hizmet alabilmekte ve yüklerini, araçlarını taşıyabilmektedirler.
Ro-Ro gemileriyle ve feribotlarıyla DFDS mevcut seferleri ile Avrupa ile Anadolu arasında faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda 20’den fazla ülkenin şirketin güzergahında olması iş ortaklarına geniş çalışma alanı kazandırmaktadır.
Şirket aracılıyla Türkiye’nin her yerinden nakliye firmaları frigo nakliye, parsiyel nakliye, ağır yük nakliye gibi her türlü yüklerini taşıyabilmektedirler.
Bunlar arasında gıda ürünleri, tekstil ürünleri, elektronik ürünler, kimyasallar, beyaz eşyalar ve daha onlarca farklı ürün grubu yer almaktadır.
DFDS’nin Sahibi Kim?
En çok merak edilenlerden birisi DFDS’nin sahibi kim olmaktadır. Danimarkalı denizcilik ve taşımacılık şirketinin başkanı ve CEO’su Torben Carlsen’dir. 1965 doğumlu olan Torben Carlsen 2009 yılından bu yana DFDS’in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO’sudur. 1 Mayıs 2019’dan bu yana da CEO’sudur.
DFDS Pendik Limanı Kimin?
DFDS Pendik Limanı kimin? Pendik’te yirmi yılı aşkın süredir faaliyet gösteren U.N. Ro-Ro Limanı 2018 yılı başında Danimarkalı denizcilik ve lojistik şirketi DFDS Group satın almıştır. Şirket, Ro-Ro’nun yüzde 98,5’lik hissesini 950 milyon Euro karşılığında satın almıştır.
DFDS tarafından işletilen Pendik Limanı üzerinden düzenli seferlerle Trieste’ye seferler düzenlenmektedir. Pendik Ro-Ro Limanı 103 bin metrekare arazi üzerine kurulmuş olup özellikle Marmara Bölgesinde ve Anadolu’da faaliyet gösteren nakliye firmaları tarafından yoğun şekilde kullanılmaktadır.